Hej Carina,

Tänkte på dig idag! Vill skicka dig detta tacksamhetsmejl. Du har hjälpt mig genom mycket i livet. Det stöd du gav mig i höstas i samtalsterapi var ovärderligt. Du trodde på mig, du hjälpte mig att reda upp mina tankar och det är tack vare dig jag kommit på rätt väg i livet igen.

Du fick mig att hitta ett driv, att se att allt faktiskt kunde ordna sig. Ditt engagemang och driv smittade av sig på mig och du fick mig att lyssna till mig själv och vad jag ville.

Vill att du ska veta att du påverkat mig och mitt liv i rätt riktning och att jag är dig så tacksam för detta!

Massa kramar
Ida


Jag vet inte mycket beröm du brukar få, men jag tycker du är väldigt duktig på vad du gör Carina, och känner att jag hade en himla tur när jag googlade och hörde av mig till just dig. Så tack för det.

Allt gott,
Erik


Jag vet inte hur jag ska börja tacka dig.

För ett år sen så mådde jag verkligen inte bra, jag hade tankar om hur det skulle vara att ta livet av mig, jag var otroligt osäker på mig själv osv. Jag vet inte hur men du har fan gett mig den bästa presenten någon kan någonsin få, viljan att leva. Då menar jag inte bara att överleva utan viljan att ta vara på livet och njuta av det så mycket som möjligt.

För att förenkla det så kan man se det som att alla är en pusselbit och det finns bara en annan som passar sig själv. Det kan vara en person eller andra saker som gör en glad. Många letar efter detta både utan att veta och hela livet. Vissa hittar den, andra gör det inte. Du har i terapin hjälpt mig hitta min vilket jag i många år trodde var omöjligt.

Jag har alltid gillat tanken om ”annorlunda” och grejer som inte är vanliga. Jag fastnade dock i fällan som typ alla andra gör, och ville anpassa mig efter andra. Eftersom folk kunde tycka att jag var konstig. Då kände jag mig ensam. Det var en känsla jag hatade.

På något sätt har du tagit in allt det jag sagt och vänt tillbaka på det hela precis som det ska vara. Jag är annorlunda och jag gillar det nu. Det är verkligen otroligt. Nu är jag mer självsäker än vad jag någonsin vart och mår bra i mig själv. Jag ser faktiskt fram emot framtiden.

Jag är så otroligt glad att du finns i mitt liv, du betyder väldigt mycket för mig. Allt faller på plats nu. Precis som jag alltid velat. Och bättre kommer det att bli.

Om du någon gång blir osäker på dig själv och känner dig nere så ska du veta att du har gjort något otroligt.

Tack igen 🙂

Kram,
-N”


Jag vill rikta ett rejält varmt tack till dig och allt du har hjälpt mig med under våra möten! Du har hjälpt mig bli starkare som person och att se på saker på ett helt annat sätt samt hjälpt mig att förstå hur jag fungerar och varför saker och ting har hänt/händer. Jag känner att jag har kraft under vingarna och känner mig tryggare i vem jag är, vad jag ska ta och inte ta samt hur jag ska agera när det kommer jobbiga situationer.

Du är en fantastisk människa!

Ta hand om dig så hör jag av mig ifall fortsatta möten skulle kännas aktuellt framöver ?
Stor kram från -L


När jag kom till Carina första gången var jag säker på vad jag behövde hjälp med. Jag ville ha verktyg för att äntligen blir frisk från min bulimi, jag ville veta exakt vad jag skulle göra och hade lovat mig själv att göra alla läxor perfekt. Jag har haft problem med mat och träning sedan tidiga tonåren, balans har inte funnits i mitt liv och jag har mätt mig själv utifrån mina prestationer och andras åsikter. Jag minns att jag såg Carina som räddaren, som skulle göra mig frisk.
Ett och ett halvt år senare kan jag skratta lite åt det där. Carina vände upp och ner på allt. Helt plötsligt fanns inga måsten, allt var okej. Det var förvirrande för min lilla duktiga flicka, men samtidigt exakt vad hon behövde. Jag förstod att det inte bara var maten som var problemet utan att jag i grunden har ångest. Den där klumpen i magen som jag försökt trycka bort och inte lyssnat på, den fick plötsligt ta plats. Det har varit en omvälvande och tuff resa. Jag har lärt känna mig själv på en helt annan nivå, lärt mig lyssna på signaler och vara snäll mot mig själv. Carina har hjälpt mig inse att JAG är det viktigaste i MITT liv. Hon har hjälpt mig förstå ångesten och hur jag kan hantera den. Jag känner mig friare, lugnare och gladare. Jag har förstått att den här resan även kallas livet och att det går upp och ner, det finns inget datum när jag måste vara friskförklarad. Jag får helt enkelt må bra under tiden!
Jag har gått hos psykolog förut men att gå till Carina är något helt annat. Jag upplevde att hon såg mig och förstod mig från första stund, jag kunde vara den jag är utan att skämmas för det. Jag hittade Carina genom en ”googlesökning” på ”bästa psykologen kbt”. Kan rekommendera alla att göra samma sökning och välja Carina, hon är helt fantastisk!”

KRAM/ -C


Hej Carina!

Vad gäller Filippa så går det riktigt bra. Det mörka/dystra/väldigt arga är liksom borta, nu är hon mer som en både glad och trotsig nioåring 🙂 Och jag och min man känner oss mer säkra i våra roller och gränssättning samtidigt som vi förstått vår betydelse och inverkan och även skuld vad gäller Filippas tidigare beteende. Så det är jätteskönt.

Så stort tack för allt! Vi känner oss mer som ”vanligt” nu och mer harmoniska och glada i grunden, vilket vi är jättetacksamma för. Vi kommer gärna tillbaka i samtalsterapi till dig!

Allt gott
Vänligen
Filippas mamma

(Återkoppling av en mamma vars 9 åriga dotter och hon gick hos mig i terapi).


Jag tog på egen bevåg kontakt med Carina när jag kände att jag inte orkade kämpa mer. Jag hade i flertal år känt en kamp att få bli sedd för hela mig där min största rädsla var att då bli bortstött. En kamp som sög mycket energi både från mig själv och från min omgivning.
Jag hade under min uppväxt inte blivit speglad/lärt mig vara i min sårbarhet/vara ledsen. Jag hade även blandat ihop mitt värde som människa med hur ”intressant” jag var. (Både från att jag upplevt mig bli behandlad så från min omgivning och att jag valde att tro på det). Min sanning var att desto mer intressant jag var, desto mer bekräftad och älskad blev jag. Under åren jag växte upp snappade jag upp vilka åsikter, handlingar och känslor som var ”intressanta”, gav folks bekräftelse och kärlek samt vilka som inte gjorde de. Jag var väldigt duktigt på att vara intressant och beskrivs ofta som en väldigt trevlig och positiv person med lätt till skratt.
Jag hade dock en stark längtan att få bli sedd och accepterad för hela mig, även de delarna av mig som inte var ”intressant” – få vara sårbar. Även våga stå för mina åsikter samtidigt som jag accepterar andras oliktänkande åsikter. Men jag gick och bar på en otroligt stark rädsla, jag ville inte bli lämnad. Mitt dilemma var alltså att jag inte upplevde att jag kunde vara hela mig och samtidig känna mig accepterad, bekräftad och älskad.
(Du som läser det här, tro inte att mitt dilemma var såhär glasklart för mig innan jag började gå i samtalsterapi hos Carina. Då var allt mera en stark längande känsla utan ord)
I och med att jag inte hade språket för min längtan så agerade jag i blindo och började istället försöka kontroller min omgivning så att det skulle vara okej att hela jag skulle våga mig fram utan att bli lämnad. Detta misslyckades totalt och folk kunde uppleva mig som manipulativ och att jag styrde/la mig i deras liv lite för mycket. Jag kunde också ta på mig alldeles för mycket ansvar för andra människors välmående, i tron om att om andra har det bra då kan de sedan hjälpa mig. En börda som ledde till mycket frustration från krossade förväntningar.

Carina har varit ett enormt stöd för mig och i terapin hjälpte hon mig att sätt ord på min längtan. Hon tog sig tid och såg hela mig och gav alla mina sidor plats, vilket gjorde att jag kunde se, hela och även börja acceptera hela mig. Jag lärde mig att de inte är andra som behöver se hela mig, det viktiga är att jag gör det själv och att jag tillåter mig själv att manifestera alla mina känslor. Lägga tillbaka ansvar på andra. Det är inte de som ska hjälpa mig och jag måste inte hjälpa dom.

Jag har även lärt mig att om jag känner stark stress eller frustation är det förvånansvärt ofta pga upplevd tappad kontroll av att jag har en förväntan att jag ska få folk att göra saker som de inte gör. När jag inser detta och förstår att jag inte alls måste få personen att göra det jag förväntar av den, (jag släpper tron/förväntan på att jag har kontroll över den andra), så försvinner stressen.
Carina var en aktiv del i den viktiga insikten jag har idag, att om man verkligen vill vara intressant så gäller det att vara unik och desto mer du vågar vara äkta/dig själv, desto mer unik är du!

Jag kan varmt rekommendera alla attt gå samtalsterapi hos Carina! Speciellt om du känner igen sig i min berättelse eller till personer som känner ett behov av att få bli sedd som man är.
//Viktor 24 år

 


Du gör ett fantastiskt arbete! ”Värd din vikt i guld” känns billigt får hitta en annan dimension för dig! Tack för allt!

// Jonnie


Hej Carina! Tack för idag! Jag är väldigt tacksam att jag hittat dig ska du veta, du och våra terapisamtal  hjälper mig otroligt mycket!

// P


Jag har under dessa terapiveckor vänt ut och in på mig själv. Jag har blottat mig själv, helt och hållet, utan filter. Jag har grävt i de djupaste hålen, satt ord på känslor, rannsakat mig själv och mitt liv, rivit upp gamla halvläkta sår och ältat. Ältat, ältat och ältat. Jag har aldrig ältat så här mycket i hela mitt liv. Det har varit svårt och rent ut sagt skitjobbigt! Jag har känt alla möjliga känslor på en och samma gång. Av och till har det nästan känts som att man ska sprängas. Och att man drabbats schizofreni. Men nu såhär i efterhand, känns det så fantastiskt skönt. Och nyttigt! Det var verkligen så välbehövligt. Jag känner mig stolt att jag vågade ta tag i detta. Att jag vågade visa mig svag. Eller jag ska inte säga svag. Jag har faktiskt egentligt kanske till och med visat mig stark, för att jag har erkänt att jag behövde lite draghjälp upp från jyttjepölen. Och att jag faktiskt tog den hjälpen som erbjöds. Jag har visat och erkänt min sårbarhet, och det kanske är en styrka ändå? En sten har i vilket fall lättat från hjärtat. Och jag var värd det känner jag. Det känns faktiskt inte alls lika tungt i bröstet längre. Inte i kroppen heller för den delen. Jag känner mig befriad.

Jag har fått svar på en hel del frågor, hittat orsaker och rimliga förklaringar till varför jag känt som jag känt, vad det är det är jag faktiskt har känt och känner, samt varför saker och ting har blivit som de har blivit. Jag har nu även kunnat sätta punkt på en del ouppklarade kapitel. Jag är inte klar, kanske långt ifrån klar, men jag är uppe ur pölen. Och jag har kraft att ta mig vidare. Och jag känner framöver allt igen mig själv, mitt glada och positiva jag. Med driv.

Varmaste tack!

-E

 

2017-03-03

Carina Wollmar uttalar sig som parterapeut i nättidningen ”kit”

Läs mer här


2015-05-02

Carina Wollmar uttalar sig som expert i Expressen om problem i relationer

Läs artikeln här