Effektiv smärtbehandling och läkning av skador på & i kroppen

Med Celluma PRO’s banbrytande teknik

Celluma PRO’s LED-Ljus Terapi är baserat och framtagen av den senaste forskningen från NASA’s rymdprogram som visar att vissa ljusfrekvenser så som de ljusfrekvenser som återfinns i Celluma PRO avsevärt ökar ny vävnadstillväxt, reparerar skador och minskar fysisk smärta. Tekniken är ursprungligen framtagen av NASA för astronauter då det visade sig att de inte kunde läka och återställa skador vid rymdfärder.
Celluma PRO LED-Light therapy har vunnit pris i USA för bästa smärtlindrings behandling och är helt ny som behandlingsform här i Sverige.

Oavsett om det är kroniskt eller från en nyligen skadad skada, kan LED-rött ljusterapi gynna dig som lider av smärta. Infraröd och särskilt nära-infraröd ljusenergi, erbjuder helt nya medicinska fördelar som är kliniskt bevisade att nå djupt under hudens ytskikt ända ner på cell nivå. Vilket leder till snabbare läkning vid skada och avsevärd smärtlindring för personer som lider av kronisk smärta, inflammation, muskel och ledvärk eller skada.

LED-rött ljusterapi gynnar vår kropp genom att tillhandahålla en mer naturlig läkningsmetod som fungerar inifrån och ut. Snarare än att bara maskera smärta, fungerar Cellumas röda ljusterapi så att den effektivt behandlar det underliggande tillståndet, förbättrar vävnadsreparation.

Hur fungerar ljusterapi mot smärta?

På samma sätt som växter växer genom att få sin energi från solen under fotosyntes, använder infraröd ljusterapi – eller ”lågnivåljus”-terapi – specifika, beprövade våglängder för att stimulera ett naturligt svar i mänsklig vävnad som kan öka cirkulationen, påskynda vävnadsreparation, lindra muskelsmärta, lindra stelhet i lederna och förbättra den övergripande cellprestandan på mikroskopisk nivå. Infraröd ljusterapi fungerar genom att öka cellulär energi för att uppmuntra och förbättra kroppens naturliga läkningsförmåga.

När vävnad är skadad uppstår smärta. Mänsklig vävnad kan äventyras på en mängd olika sätt; en stukad fotled, ett kirurgiskt ingrepp som inte läkte ordentligt eller till och med ett alltför intensivt gympass kan alla orsaka kroppsligt obehag och känslomässigt lidande. Smärta kan vara kortvarig eller långvarig, och eftersom den uppträder på olika sätt hos varje person kan den vara extremt svår att behandla.

Cellumas unika förmåga att böja, flexa och konturera nära hudens yta tillåter celler att absorbera ännu mer ljusenergi för att uppnå maximal återställande potential. Cellumas unika och överlägsna enhetsdesign erbjuder smärtlindrande terapeutiska fördelar lika med eller bättre än mer kraftfulla och dyra enheter, vilket gör helt naturlig smärtbehandling till en mycket verklig möjlighet för alla människor som lider av smärta.

Hur kan infraröd ljusterapi hjälpa till med smärtbehandling?

Dålig cirkulation och brist på syre och andra väsentliga molekyler (dvs glukos, adenosintrifosfat (ATP)) i blodkärlen kan orsaka smärta eller brist på känsel. Ljusenergi stimulerar frisättningen av kväveoxid, vilket gör att blodkärlen ökar i diameter (vasodilatation) och tillåter mer blodflöde, syre och andra viktiga faktorer att levereras. Denna ökning av syre och näringsämnen, tillsammans med stimulering av ljusenergin som avges från Celluma LED-enheter ökar ATP-produktionen, vilket aktiverar smärtlindrande vägar. Detta minskar smärta och inflammation och ökar vävnadsregenereringen i det lokaliserade området.

När det kommer till effektiv behandling av smärttillstånd med LED-ljusterapi är våglängden nyckeln. Jämfört med blåljusterapi kan nära-infraröda våglängder penetrera djupt in i muskel- och ledvävnaden för att lindra smärta, öka cirkulationen och minska inflammation. Infraröd ljusterapi förser komprometterade celler med extra energi för att påskynda den naturliga reparationen av komprometterade vävnadsceller, främja cellproduktion och återställa homeostas i kroppen.

Celluma PRO innovativa LED-ljusterapi är helt fri från biverkningar. Det är en mycket effektiv behandling för åldrande hud, behandling av acne, rosacea samt inflammatoriska hudåkommor och smärta.

Fördelar med Celluma PRO LED-ljusterapi inkluderar:

Vad kan behandlas med Celluma PRO?

Hur snabbt ser jag resultat?
De flesta upplever en skillnad redan efter första behandlingen så som mjukare stramare hud, bättre hudton, glow och färg. Bäst resultat får du om du tar 6-8 behandlingar inom en tre till fyra veckors period. Därefter räcker det med att komma på underhållande behandling när behov uppstår.

Övriga fördelar;
Behandlingen upplevs lugnande och har visat sig bra mot både oro och depression. Den förbättrar cellförnyelsen som i sin tur förbättrar kollagen produktionen, förbättrar blodcirkulationen och lymfsystemet. Resultatet är yngre och hälsosammare hud. Den har också visat sig stimulera hårväxt.

Vad är skillnaden mellan LED-ljus terapi och Laser behandling?
LED-ljus terapi värmer inte kroppen så behandlingen är helt smärtfri. LED-ljus terapi använder ljusfrekvenser med en längre våglängd vilket gör att behandlingen kan tränga djupare ner i huden jämfört med en laser som mer ger ett specifikt riktat ljus.
Den behandlingen hela ansiktet och även dekolletage om så önskas.

LED rekommenderas även starkt som läkande behandlingskur upp till en gång om dagen strax efter en operation eller kraftig behandling så som tex fraktionerad Co2 laser.

Finns det bevis på att behandlingen fungerar?

Celluma PRO LED-ljus terapi är en beprövad teknologi med många år av forskning som bevisar effektiviteten på att dämpa inflammationer i huden, förbättra och påskynda läkningsprocessen, öka produktionen av fibroblaster och därmed kollagen & elastinproduktionen. Det finns kliniska studier, vetenskaplig och medicinsk forskning, oberoende tester och patient rapporter som bevisar effektiviteten av den här behandlingsformen. Forskning utförd av NASA’s rymdprogram har bevisat att infraröd ljusterapi avsevärt förbättrar skadad och återskapar tillväxt av ny frisk hud. Celluma PRO’s teknik bygger på NASA’s forskning och innehåller samma infraröda ljus.

Teknologin i Celluma PRO gällande hudföryngring, acne och smärtlindring är godkänd av FDA (Usa’s mat och hälsoadministration)

För bästa resultat kom med ett rengjort ansikte, utan smink och krämer.